Site menu:

Obiective Turistice

Va puteti petrece timpul liber vizitind puctele de atractie turistica din Iasi: Palatul Culturii, Mitropolia, Gradina Botanica, Strada Lapusneanu, Rapa Galbena, Biserica Trei Ierarhi, Biserica Sfantul Niculae Domanesc, Casa Dosoftei, Piata Eminescu, Parcul Copou, Bojdeuca "Ion Creanca",etc.

Example content image


In Piata Eminescu, in perioada interbelica, s-a ridicat cladirea Fundatiei Culturale Regale, ce astazi gazduieşte Biblioteca Centrala Universitara Mihai Eminescu, cu un fond de carte ce se apropie de 3 milioane de exemplare, unele foarte rare.

 

Example content image


Piata Unirii

 

 

 

Example content image


Palatul a fost inaltat de Al. Moruzzi(1806-1812) si refacut de Mihai Sturza(1841-1843). Contructia Palatului a durat 2 decenii, dar in 15 ianuarie 1880 palatul se vedea aprins si arzand.

Astăzi Palatul Culturii din Iaşi este sediul Complexului Muzeal Naţional “Moldova” Iaşi şi cuprinde: Muzeul de Istorie a Moldovei, Muzeul Etnografic al Moldovei, Muzeul de Artă, Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii Ştefan Procopiu.

 

Example content image


Pe dealul Copoului, se afla cea mai veche universitate din Romania, Universitatea din Iasi, numită azi si Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”.Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a fost fondată la data de 26 octombrie 1860.